Je hebt monopoly je hele leven verkeerd gespeeld! - Roekeloos
GRATIS VERZENDING VANAF €50 OF OPHALEN BIJ DROPPOINT* LEEUWARDEN

Je hebt monopoly je hele leven verkeerd gespeeld!

Monopoly, we kennen het allemaal maar heb je de regels wel eens echt doorgelezen? Nee? Wij ook niet! Uit een onderzoek van de producent van het spel dat voor vele ruzies heeft gezorgd bleek dat 68% van de mensen die het spel hebben nog nooit naar de regels hebben gekeken. Bereid je voor want je monopoly wereld gaat helemaal op zijn kop:

Geen zin om het hele filmpje te kijken? Hier een korte samenvatting:

Vrij parkeren

Veel mensen denken dat vrij parkeren een mooi excuus is om de middelste pot te pakken. Niks is minder waar want in de spelregels staat beschreven dat het enkel een rust plek is tussen alle drastische verplichte huur kosten van de hotels om je heen.

Je moet eerst een rondje voor je dingen mag kopen

Ook weer helemaal niks van waar, dit is een regel bedacht door mensen die enkel het spel onnodig vertraagd. Gewoon niet meer doen dus.

Het kopen en niet kopen van een straat of station

In de regels staat dat wanneer een speler ervoor kiest om een straat, station of ander voorwerp niet te kopen de andere spelers mogen bieden op het voorwerp. Dus wanneer je op de Kalverstraat komt en hem niet koopt kan iedereen hier op bieden vanaf welke prijs dan ook. Ook degene die de Kalverstraat niet wou kopen kan gewoon mee bieden. Zo komt er toch wel wat meer tactiek bij kijken dan alleen maar met je dobbelsteentjes rollen.

In de gevangenis

Daar zit je dan opgesloten achter de tralies, je zusje komt op een hotel van je en jij denkt k*t daar gaat m’n geld. Helemaal niet dus, ook in de gevangenis krijg je gewoon je money als iemand op je straatje komt. Ook mag je nog steeds straten, huisjes en hotels kopen. Eigenlijk best wel chill die gevangenis dus.

Als je op start komt krijg je dubbel geld

Nee niet dus, dit staat nergens beschreven in de regels. Maar het is wel een leuke regel dus ik zeg hou hem er gewoon in 😉

De huisjes en hotels zijn op, ik gebruik wel een bierdopje

Nee, dit is dus niet de bedoeling! Wanneer de huisjes en hotels op zijn mogen er geen extra gebouwtjes worden gemaakt van rare voorwerpen. Hoe het dan moet? Wanneer een speler een huis of hotel wil kopen terwijl deze op zijn moet er weer op geboden worden, de hoogste bieder krijgt het huisje of het hotel.

Dus volgende keer gewoon even proberen volgens de regels te spelen. En niet zo te reageren als de man hier onder.

Share this postGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *